Делегация Украины принимает участие в совещании ОБСЕ по вопросам прав человека

19.09.2005, 16:16

В Варшаве начало работу ежегодное совещание ОБСЕ по вопросам в области "человеческого" измерения, которое продлится до 30 сентября. (укр.)

Зазначений форум є ключовим річним заходом діяльності Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, на якому протягом двох тижнів делегації держав-учасниць ОБСЄ, представники міжнародних та неурядових організацій проведуть відкритий обмін думками з питань виконання державами - учасницями ОБСЄ своїх зобов'язань в галузі зміцнення демократії, верховенства права та дотримання прав людини.

Відбудеться також низка робочих столів, присвячених, зокрема, питанням проведення чесних, відкритих і демократичних виборів, захисту прав національних меншин, боротьби з тортурами, запобігання дискримінації за національними, релігійними або статевими ознаками, виконання державами своїх зобов'язань у сфері забезпечення розвитку свободи слова та незалежних ЗМІ тощо.

Символічним є те, що нинішня нарада відбувається в рік тридцятирічного ювілею підписання Гельсінкського заключного акту, який відіграв важливу роль у розбудові нової європейської системи безпеки і заклав підвалини сучасних високих стандартів демократії в об'єднаному європейському домі.

Варшавська нарада ОБСЄ є першим подібним за своїм масштабом заходом у рамках Організації після перемоги Помаранчевої революції, яка стала каталізатором розвитку демократичних інститутів, формування громадянського суспільства та забезпечення прав людини в нашій державі.

З огляду на особливу увагу, яку приділяє наша країна цьому форуму, в Нараді ОБСЄ візьме участь делегація України на чолі з послом України в Республіці Польща Ігорем Харченком, у складі якої будуть фахівці МЗС, Мін'юсту, МВС, Мінмолодьспорту, Держкомнацміграції та Держтелерадіо України.

Українські фахівці здійснять ряд виступів з актуальних питань "людського" виміру, ознайомлять колег зі станом справ, здобутками та проблемами, які нині існують в Україні в цій сфері. В ході активного діалогу планується визначити пріоритетні напрямки співробітництва між Україною та ОБСЄ в галузі "людського" виміру на наступний рік.

Важливим аспектом роботи цього форуму має стати розробка рекомендацій на наступний річний період.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також