Из Нового Орлеана эвакуированы трое украинцев

02.09.2005, 11:31

В МИД Украины поступила информация о пяти гражданах Украины, которые могли находиться в зоне стихийного бедствия в городе Новый Орлеан (штат Луизиана, США). (укр.)

З огляду на стихійне лихо, викликане ураганом "Катріна", рішенням міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка з першого дня, коли стало відомо, що ураган насувається на територію США, в МЗС України було створено "гарячу" лінію (тел. +38-044-2381657), що діє цілодобово.

Посольством України у Вашингтоні встановлено цілодобовий контакт з кризовим центром Державного департаменту США, створеним для оперативного реагування на запити іноземних місій. Посольство звернулося до Департаменту внутрішньої безпеки та Федерального агентства з питань надзвичайних ситуацій у його складі, керівництва Національної гвардії США, офісів губернаторів постраждалих штатів, штаб-квартири Американського Червоного Хреста з проханням невідкладно надавати будь-яку інформацію щодо потерпілих громадян України. До вирішення згаданого питання підключено можливості української громади в США.

Станом на 1 вересня ц. р. до МЗС України надійшла інформація про п'ятьох громадян України, які могли перебувати в зоні стихійного лиха. Трьох з них разом з громадянами інших країн сьогодні вранці евакуйовано з готелю "Шератон" (м. Нью-Орлеан) до м. Даллас, штат Техас. Стан здоров'я наших громадян задовільний, родичів про евакуацію поінформовано.

Справа щодо двох інших громадян опрацьовуються Посольством, як невідкладна.

З метою надання постраждалим громадянам вчасної необхідної допомоги в Посольстві України в США запроваджено цілодобове чергування консульських співробітників з виділенням прямої телефонної лінії +1202-349-2963.

Ситуація перебуває на особистому контролі міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також