В Киеве прошло заседание группы экспертов ГУАМ

08.09.2005, 11:09

30-31 августа в Киеве состоялось заседание группы экспертов по разработке уставных документов организации, которая создается на основе ГУАМ. (укр.)

30-31 серпня ц. р. у м. Київ відбулося засідання групи експертів з розробки статутних документів організації, яка створюється на основі ГУАМ згідно з домовленостями, досягнутими главами держав Об'єднання на Кишинівському Саміті ГУАМ (22 квітня 2005 р.). У засіданні взяли участь представники Азербайджану, Грузії, Молдови та України.

Учасники розглянули проект Статуту, запропонованого українською стороною, а також обговорили порядок розгляду інших проектів установчих документів майбутньої організації.

Наступне засідання експертів з зазначених питань заплановано на жовтень ц. р.

В цей же час у Києві відбулося засідання Робочої групи ГУАМ з економіки та торгівлі за участю представників Азербайджану, Грузії, Молдови та України.

У ході засідання учасники обговорили широке коло питань подальшого розвитку торговельно-економічних відносин в рамках Об'єднання, в т.ч. тих, що стосуються реалізації Угоди про створення зони вільної торгівлі між державами-учасницями ГУАМ та проведення наступного Економічного форуму Об'єднання.

Робоча група затвердила план роботи на 2005-2006 рр.

8 вересня ц. р. у рамках Другої Всесвітньої Конференції голів парламентів, що буде проходити в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, відбудеться зустріч голів парламентів країн ГУАМ. Очікується, що в зустрічі візьмуть участь Голова Мілі Меджлісу Азербайджанської Республіки, Голова Парламенту Грузії, Голова Парламенту Республіки Молдова, Голова Верховної Ради України.

Проект Порядку денного засідання передбачає обговорення питань реалізації рішень Кишинівського самміту глав держав, трансформації ГУАМ у міжнародну організацію, ролі парламентів у врегулюванні конфліктів, співробітництва з парламентами інших країн і ін.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також