Парламент ратифицировал ряд международных конвенций

18.10.2006, 15:56

Верховная Рада Украины ратифицировала Конвенцию Организации Объединенных Наций против коррупции, Уголовную конвенцию по борьбе с коррупцией и Дополнительный протокол к Уголовной конвенции по борьбе с коррупцией. (укр.)

Метою законопроекту "Про ратифікацію Конвенції Організації Об'єднаних Націй проти корупції " (реєстр. N0039) є надання згоди на обов'язковість для України положень Конвенції щодо посилення заходів, спрямованих на більш ефективне і дійове запобігання корупції та боротьбу з нею, сприяння та підтримку міжнародного співробітництва й технічної допомоги в запобіганні корупції та боротьби з нею, заохочення чесності, відповідальності й належного управління громадськими справами і державним майном.

Метою законопроекту "Про ратифікацію Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією" (реєстр. N0040) є надання згоди на обов'язковість для України положень Конвенції щодо посилення співробітництва держав у боротьбі з корупцією у кримінально-правовому аспекті, вироблення міжнародних кримінально-правових стандартів у цій сфері та спільної політики, спрямованої на захист суспільства від цього негативного явища.

Проектом закону "Про ратифікацію Додаткового протоколу до Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією" (реєстр. N 0041) вносяться доповнення до Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією, якими передбачені заходи, що необхідно вжити на національному рівні для встановлення кримінальної відповідальності за вчинення корупційних дій і злочинів, пов'язаних з професійною діяльністю арбітрів та присяжних засідателів, зокрема за давання і отримання хабара цими особами

Ці документи наберуть чинності після прийняття проектів законів "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за корупційні правопорушення", "Про засади запобігання та протидії корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень" (реєстр. N2112, 2113, 2114).
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также