Новый график движения поездов в международном сообщении будет введен 10 декабря

24.10.2006, 12:48

С 10.12.2006 на железных дорогах Европы будет введен новый график движения пассажирских поездов в международном сообщении 2006-2007 гг. (укр.)

В новому графіку для Укрзалізниці в міжнародному сполученні збережено кількість поїздів та причіпних вагонів: 8 пар поїздів формуванням Укрзалізниці та 16 пар поїздів формуванням залізниць Росії, Білорусії та країн Заходу. Вирішені питання по зміні схем формування та розкладу руху за межами України.

Починаючи з грудня 2006 р., призначено курсування нового безпересадкового вагону Укрзалізниці в сполученні Одеса-Прага - 2 рази на тиждень, відправленням: із Одеси по 2 та 5 днях тижня, з Праги по 4 та 7 днях тижня.

Змінено маршрут прямування поїзду ©29/30 Київ-Берлін по Німецьким залізницям, при прямуванні на Берлін через Берлін Ліхтенберг до Берліна Гесундбрцуннєн; та у напрямку на Київ відправленням із Берліна Хауптбанхофа через Берлін Зоологішер Гартен та Берлін Остбангоф. Це створює більш зручні умови для організації посадки та пересадки пасажирів по Берліну.

Питання зміни розкладу на наступний рік розглядалося на міжнародній "Нараді II-ої групи залізниць Комісії Організації Співробітництва Залізниць по пасажирським перевезенням з розробки і узгодження розкладу руху пасажирських поїздів, схем формування складів поїздів та порядку надання вагонів в міжнародному пасажирському сполученні на 2007-2008 рр.". В нараді взяли участь представники залізниць Росії, України, Монголії, Китаю, Кореї, В'єтнаму, Казахстану. На зустрічі також обговорювалися питання залізничного сполучення з країнами Сходу на 2007-2008 рр.

В перспективі для України опрацьовується рішення про курсування безпересадкового вагону Укрзалізниці в сполученні Київ-Пекін та Київ-Улаанбаатар. З Російськими та Монгольськими залізницями вже узгоджено курсування вагону сполученням Київ-Улаанбаатар через Іркутськ-Наушки.

Україна має міжнародне пасажирське безпересадкове сполучення з 10 країнами Заходу: Польща, Німеччина, Угорщина, Югославія, Хорватія, Болгарія, Румунія, Словаччина, Австрія, Чехія. Існує можливість безпересадкового сполучення з Італією та Словенією.
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також