Украина и Дания подписали соглашение о техническом и финансовом сотрудничестве

10.11.2006, 11:46

Министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк и Министр иностранных дел Королевства Дания Пэр Стиг Меллер 9 ноября подписали межправительственное Соглашение о техническом и финансовом сотрудничестве. (укр.)

Підписання відбулося після завершення переговорів української та датської делегацій на чолі з главами МЗС двох країн, що проходили в рамках офіційного візиту Б.Тарасюка до Данії.

Під час переговорів сторони обговорили стан і перспективи поглиблення українсько-датського співробітництва в торговельно-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах. Предметом обговорення були питання реалізації двосторонніх домовленостей і розширення договірно-правової бази, практичної підтримки Данією європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також актуальні питання міжнародного життя.

Окрему увагу приділено укладенню двосторонньої угоди щодо спрощення візового режиму на засадах, зафіксованих в Угоді з ЄС.

У ході зустрічі Глава МЗС Данії заявив про підтримку європейських та євроатлантичних прагнень України, вступу України до СОТ та започаткування переговорів щодо зони вільної торгівлі з ЄС. Датська сторона підтвердила підтримку політики відкритих дверей ЄС для тих країн Європи, які сповідують європейські цінності.

Під час переговорів сторони торкнулися питання підготовки до проведення в Данії у 2007 р. під егідою Датського інституту з прав людини і Центру досліджень геноциду і Голокосту при Датському інституті міжнародних досліджень Міжнародної конференції, присвяченої Голодомору.

Крім цього, сторони обговорили питання обміну двосторонніми візитами на високому та найвищому рівнях на найближчу перспективу.
По материалам пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також