В Лиссабоне проходит бизнес-форум украинских и португальских предпринимателей

17.11.2006, 15:06

Сегодня, 17 ноября, министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк принял участие в открытии в г. Лиссабон бизнес-форума украинских и португальских предпринимателей. (укр.)

У ході виступу Б. Тарасюк відзначив, що за останній рік рівень прямих португальських інвестицій в економіку України подвоївся.

"Сьогодні у глобалізованому світі, де відстані не впливають на встановлення та розвиток бізнес-контактів, підприємці наших країн, які розташовані у різних частинах європейського континенту, активно використовують можливості для розвитку взаємовигідних торговельних та бізнес-проектів", - зазначив міністр закордонних справ України.

Під час виступу Б. Тарасюк підкреслив, що товарообіг між Україною та Португалією на сьогодні перевищує $60 млн., але цей рівень не відповідає потенціалу торговельно-економічних відносин між нашими країнами.

Міністр закордонних справ України також закликав представників ділових кіл України та Португалії обєднати зусилля для започаткування спільних бізнес проектів у третіх країнах, зокрема португаломовних країнах Африки та Латинської Америки, економіка яких характеризується історичною присутністю португальського капіталу та одночасно існує велика зацікавленість в українських високотехнологічних товарах.

Глава зовнішньополітичного відомства України привітав започаткування українських інвестиційних проектів у Португалії, зокрема вихід латвійського банку Парітате зі стовідсотковим українським капіталом на португальський ринок фінансових послуг.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також