Министры иностранных дел Украины и Португалии обсудили вопросы сотрудничества

18.11.2006, 14:26

Министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк в рамках официального визита в Португальскую Республику встретился с министром иностранных дел Португалии Луишем Филипе Маркешем Амаду. (укр.)

У ході бесіди Б.Тарасюк підкреслив, що Україна високо цінує підтримку, яку надає Уряд Португалії європейським та євроатлантичним прагненням нашої держави. У цьому зв'язку Глава зовнішньополітичного відомства України відзначив, що наша країна і в подальшому розраховує на підтримку португальською стороною європейського курсу України, зокрема під час головування Португалії в ЄС у другій половині 2007 року. Б.Тарасюк також висловив сподівання, що самміт Україна ЄС, який відбудеться під час португальського головування у другій половині 2007 року у м. Київ, буде відзначений практичними досягнення у сфері співробітництва України з Європейським співтовариством.

Міністр закордонних справ України підкреслив, що українська сторона високо цінує зусилля уряду Португалії, спрямовані на залучення українців, що працюють у Португалії, до соціального та економічного життя країни. Б.Тарасюк висловив сподівання щодо укладення найближчим часом між нашими державами Угоди про соціальне забезпечення громадян. Б.Тарасюк та М.Амаду обмінялися думками щодо питання полегшення процедури взаємного визнання документів про освіту.

В ході переговорів сторони обговорили питання співпраці в рамках міжнародних організацій, зокрема НАТО та Спільноти демократій, а також підготовки до опрацювання енергетичної стратегії ЄС із залученням до цього процесу України.

Міністр Б.Тарасюк запросив Л.Амаду відвідати Україну з візитом у зручний для нього час. Запрошення було із вдячністю прийняте.

У ході зустрічі сторони підписали Угоду між Україною та Португальською Республікою про співробітництво в галузі культури та Протокол про співробітництво між Дипломатичною академією України та Португальським Дипломатичним інститутом.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також