Украина, Молдова и ЕС обсудили вопросы приграничного сотрудничества

22.11.2006, 13:32

21 ноября в Брюсселе состоялась пятая трехсторонняя встреча в формате Украина . Молдова - Еврокомиссия по вопросам приграничного сотрудничества. (укр.)

До складу української делегації, очолюваної заступником Міністра закордонних справ, Спеціальним представником України з питань придністровського врегулювання Андрієм Веселовським, увійшли представники Адміністрації Державної прикордонної служби України та Державної митної служби України.

У ході зустрічі були розглянуті питання, повязані зі співпрацею між митними та прикордонними відомствами України та Республіки Молдова, а також з діяльністю Місії ЄС з надання допомоги у питаннях кордону Україні та Молдові.

Зазначений захід проходив у рамках виконання сторонами Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України, Урядом Республіки Молдова та Європейською Комісією щодо Місії Європейського Союзу з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова від 7 жовтня 2005 року.

Учасниками зустрічі було відзначено, що завдяки діяльності Місії ЄС вдалося покращити загальну ситуацію на українсько-молдовському кордоні, створити більш ефективну, сучасну систему контролю та охорони кордону.

За підсумками зустрічі було підписано міжвідомчі протоколи між прикордонними і митними відомствами України та Республіки Молдова про обмін інформацією, а також Протокол про підготовку спільного щомісячного Оціночного звіту щодо результатів охорони українсько-молдовського кордону.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також