МИНИСТР ИНОСТРАННЫХ ДЕЛ УКРАИНЫ ВСТРЕТИЛСЯ СО СВОИМ КАЗАХСКИМ КОЛЛЕГОЙ

28.11.2006, 13:10

Министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк в ходе рабочего визита в Минск встретился со своим казахским коллегой Касимжомартом Токаевым. (укр.)

У ході зустрічі Б.Тарасюк запевнив, що Україна вважає Казахстан надійним і послідовним партнером у регіоні Центральної Азії та підкреслив, що розвиток взаємовигідних відносин між нашими державами є одним з пріоритетів зовнішньої політики України.

Під час бесіди сторони обговорили питання підготовки до проведення Року Казахстану в Україні 2007 року. У цьому зв'язку співрозмовники погодилися, що така ініціатива стане потужним стимулом для подальшого поглиблення двосторонніх відносин між нашими державами.

Співрозмовники обговорили також питання підготовки візиту в Україну Президента Республіки Казахстан Нурсултана Назарбаєва на початку 2007року.

Під час обміну думками щодо питань співпраці наших держав у рамках СНД Б.Тарасюк підтвердив, що для України пріоритетним напрямком співробітництва у рамках цієї організації є економічна складова, а тому реформування структур СНД шляхом виведення економічного співробітництва поза формат 12 держав не сприятиме зацікавленості України щодо її участі в діяльності Співтовариства.

Б.Тарасюк і К. Токаєв також обмінялися думками щодо двостороннього економічного співробітництва між Україною та Казахстаном і співпраці у паливно-енергетичній сфері.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також