Парламент принял в первом чтении законопроект о внесении изменении в Закон "О страховании"

03.11.2006, 12:48

Верховная Рада Украины приняла в первом чтении проект закона о внесении изменении в Закон "О страховании". (укр.)

Законопроектом (реєстр. N2397) пропонується дозволити здійснювати посередницьку діяльність з укладання договорів на території України з страховиками-нерезидентами по великим ризикам (морські перевезення, авіаційні перевезення, перевезення вантажів, відповідальність перевізника, страхування космічної інфраструктури) після вступу України до СОТ. При цьому передбачено скасування обмеження щодо посередницької діяльності на території України на користь страховиків-нерезидентів через п'ять років після вступу України до СОТ.

Проектом вносяться зміни стосовно здійснення страхової діяльності на території України страховиками-нерезидентами, в тому числі через страхових посередників (транскордонне страхування) відповідно до прийнятих Україною зобов'язань щодо вступу до СОТ.

Прикінцевими положеннями проекту Закону визначені терміни набрання чинності встановленими нормами.

Під час обговорення законопроекту зазначалося, що Комітет з питань фінансів і банківської діяльності планує створити робочу групу й при підготовці його до другого читання виписати положення щодо захисту національного страхового ринку.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також