Парламент принял за основу законопроект "О Фонде государственного имущества Украины"

03.11.2006, 12:03

Верховная Рада Украины приняла за основу проект закона "О Фонде государственного имущества Украины". (укр.)

Проект закону (реєстр. N1190) визначає правові основи діяльності Фонду державного майна України, його статус, функції, повноваження та порядок їх здійснення.

До найважливіших положень законопроекту слід віднести правові норми, які визначають статус, завдання, функції, структуру та керівні органи Фонду, а також права та порядок взаємодії Фонду з органами державної влади.

Так, зокрема, статтею 1 проекту Фонд визначено як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який здійснює визначені законом повноваження власника державного майна та реалізує державну політику у сфері управління та приватизації державного майна і виконує інші завдання та функції, визначені законом.

Законопроектом чітко визначено завдання Фонду та регламентовано його функції у сферах державної економічної політики та державного управління, приватизації державного майна, оренди та концесії державного майна, управління об'єктами права державної власності.

Проектом також визначено структуру Фонду та його керівництво. Фонд, регіональні відділення та представництва становлять єдину систему державних органів управління та приватизації.

Відповідно до законопроекту Фонд очолює голова, який призначається на посаду за поданням прем'єр-міністра України та звільняється з посади Верховною Радою України. Голова Фонду має заступників у тому числі першого заступника, які за поданням голови Фонду призначаються та звільняються Кабінетом Міністрів України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також