Украина интенсифицирует сотрудничество со Всемирным банком

07.11.2006, 14:50

Первый вице-премьер министр, министр финансов Украины Николай Азаров встретился с директором Всемирного банка по Украине, Беларуси и Молдове (регион Европы и Центральной Азии) Полом Бермингхемом. (укр.)

Сторони обговорили підготовку нової Стратегії партнерства України зі Світовим банком на 2007-2012 роки та здійснення спільного проекту "Друга позика на стратегію розвитку" (раніше - системна позика СБ).

Микола Азаров наголосив, що український Уряд зацікавлений в якнайтіснішій співпраці зі Світовим банком з усіх проектів, над якими вже працюють сторони, зокрема це "Друга позика на політику розвитку". Він виокремив необхідність ефективного впровадження таких проектів, як модернізація Державної податкової служби України, підтримка судової реформи, вдосконалення управління державними фінансами.

Що стосується проекту "Друга позика на політику розвитку", сторони підкреслили, що, незважаючи на певні труднощі, які виникли з його реалізацією протягом останніх двох років, Україна і Світовий банк безперечно зацікавлені у його впровадженні паралельно із іншими спільними проектами.

У свою чергу Пол Бермингхем наголосив, що для Світового банку співпраця із Україною є одним із пріоритетних напрямків. Він зазначив, що Світовий банк активно працює над підготовкою нової Стратегії партнерства з Україною на 2007-2012 роки і розраховує на підтримку українського уряду. Перший віце-прем'єр міністр запевнив директора Світового банку, що уряд України буде якомога більше сприяти співпраці зі Світовим банком. "Спільний інтерес України та Світового банку - інтенсифікація наших відносин, і позиція прем'єр-міністра України щодо цього однозначна, - наголосив Микола Азаров. - Всі проекти, які ми опрацьовували, актуальні й необхідні нашій державі, яка з 2007-2008 років повертається до системних реформ. Я готовий підключатися до розгляду будь-якого проекту, де виникають питання".

З боку українського Уряду робочу групу з інтенсифікації впровадження проектів очолить міністр економіки Володимир Макуха.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також