Украина и Исландия подписали соглашение об отмене двойного налогообложения

08.11.2006, 14:06

Первый вице-премьер-министр Украины, министр финансов Николай Азаров подписал с министром иностранных дел Республики Исландия Валгердур Сверрисдоттир Соглашение об отмене двойного налогообложения между нашими странами. (укр.)

Домовленість про підписання такої Угоди була досягнута ще у 2004 році, коли відбувся перший офіційний візит Прем'єр-міністра Ісландії в Україну. Те, що сьогодні угода підписана, значно зміцнить торгівельно-економічне та інвестиційне співробітництво між Ісландією та Україною. Це співробітництво традиційно ґрунтується на принципах взаєморозуміння, довіри, взаємної підтримки у міжнародних організаціях.

Микола Азаров підкреслив, що зовнішньоторговельний обіг між Україною й Ісландією зростає, проте, далеко не відображає потенціал наших країн та можливості різних галузей економіки.

У 2005 році товарообіг між нашими країнами збільшився на 44,4% - до 16,6 мільйона доларів, при цьому імпорт в Україну зріс значніше . на 56,1%, що спричинило негативне сальдо 9,6 мільйона доларів.

У першому півріччі товарообіг збільшився на 58,2% - до 13,2 мільйона доларів і дав від'ємне сальдо 10,6 мільйона доларів. Звичайно, такий баланс торгівлі є проблемним для України. Угода про уникнення подвійного оподаткування а також домовленості між Торговельно-промисловими палатами України й Ісландії можуть стати стимулом для українських компаній активізувати роботу на ісландському ринку.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також