Украина не признает выборы в Приднестровье

11.12.2006, 18:15

Пресс-служба Министерства иностранных дел Украины распространила комментарии относительно выборов в Приднестровском регионе. (укр.)

10 грудня ц.р. вчетверте відбулися вибори президента Придністровя.

Міжнародне співтовариство, в т. ч. й Україна, вважають ці вибори та їхні наслідки нелегітимними і не визнають їх.

При цьому міжнародне співтовариство виходить з того, що як президентські вибори, так і нещодавній референдум, який відбувався у вересні ц. р., суперечать міжнародним нормам і стандартам, принципам ООН та ОБСЄ, отже є нелегітимними, а також такими, що не сприяють врегулюванню придністровського конфлікту в цілому.

Україна ще раз наголошує на необхідності розвязання придністровської проблеми мирним шляхом на основі дотримання принципів забезпечення територіальної цілісності та суверенітету Республіки Молдова.

У звязку з цим Україна закликає до якомога швидшого відновлення переговорів у форматі 5+2 (Республіка Молдова, Придністровя сторони; Україна, Росія, ОБСЄ посередники; ЄС, США - спостерігачі), ініційованих українським Планом придністровського врегулювання Президента Віктора Ющенка.

Офіційних спостерігачів на вибори Україна не надсилала. Окремі українські політики в цей день перебували в Тирасполі як приватні особи.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також