Укрзализныця отмечает свое 15-летие

14.12.2006, 11:33

14 декабря 2006 года Укрзализныця отмечает свое 15-летие. Ровно 15 лет назад, в 1991 году, Кабинет Министров Украины принял Постановление "О создании Государственной администрации железнодорожного транспорта Украины". (укр.)

У той визначальний для молодої суверенної держави період необхідно було організувати чітку, безперебійну роботу залізничного транспорту, і цю функцію взяла на себе Укрзалізниця, об'єднавши всі шість українських залізниць.

15-річчя Укрзалізниці святкуватимуть у тісному "сімейному" колі залізничників. З нагоди цієї дати колектив Укрзалізниці привітає зі святом генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак. На святкові заходи запрошені колишні керівники Укрзалізниці.

У цей день у галузі вшановують пам'ять керівників, яких вже немає з нами, - Бориса Олійника та Георгія Кірпу. Згадують ветеранів - залізничників, які своїми знаннями, силою та енергією заклали основу залізничного транспорту України. Дякують сотням тисяч професіоналів, завдяки яким залізнична галузь сьогодні є потужною та самодостатньою.

Нині залізниці України мають 22 тисячі кілометрів колій і є одними з найрозвиненіших у Європі. Саме залізниця забезпечує 85% вантажообігу та половину пасажирообігу країни. Укрзалізниця постійно розвивається, ставлячи перед собою нові цілі та завдання, що спрямовані на удосконалення залізничного транспорту, якість обслуговування пасажирів та вантажовласників.

Сьогодні у галузі наголошують на необхідності реформування залізничного транспорту, що дозволить залізницям і надалі забезпечувати зростаючі потреби економіки і населення України у перевезеннях та підвищенні їх якості, сприятиме інтеграції залізничного транспорту України в європейську і світову транспортні системи.
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також