В Укрэксимбанке состоялось заседание Наблюдательного совета

28.12.2006, 15:58

27 декабря 2006 года в открытом акционерном обществе "Государственный экспортно-импортный банк Украины" состоялось заседание Наблюдательного совета в новом составе, на котором были подведены итоги деятельности банка за 2006 год. (укр.)

Діяльність Укрексімбанку в 2006 році свідчить про стійку динаміку покращання його основних фінансових показників та подальший розвиток позитивних тенденцій, що склалися протягом попередніх років. Сьогодні ВАТ "Укрексімбанк" входить до трійки найбільших банків України за обсягом прибутку та має одні з найвищих серед банків України показників ефективності роботи банківських відділень.

Наглядова рада прийняла рішення про створення представництва ВАТ "Укрексімбанк" у м. Москві, Російська Федерація. Беручи до уваги політику банку, спрямовану на створення сприятливих умов для розвитку економіки України, активізацію діяльності банку на міжнародних ринках та підтримання репутації та іміджу ВАТ "Укрексімбанк" як надійної фінансової установи з високим міжнародним авторитетом, присутність банку в Росії дасть змогу підтримувати і розширювати контакти з російськими кредитними організаціями, розвивати міжнародне співробітництво, надавати консультаційні послуги своїм клієнтам.

Наглядова рада призначила Віталія Лісовенка членом Правління ВАТ "Укрексімбанк".

На засіданні Наглядової ради також розлядалося питання капіталізації банку. Банки-конкуренти вирішують питання капіталізації за рахунок своїх акціонерів.

Керівництво ВАТ "Укрексімбанк" докладає необхідних зусиль для максимального забезпечення капіталізації банку за рахунок його прибутку. Однак за існуючих темпів розвитку банківської системи України та необхідності утримання Укрексімбанком лідируючих позицій на ринку, обсяг капіталу, який може бути сформований власними силами, є недостатнім. Тому сьогодні актуальним є питання подальшої капіталізації банку, що дасть можливість не тільки досягти збільшення економічної вартості державного банку, утримати його позиції на банківському ринку України, а й забезпечити необхідний вплив на пріоритетні галузі економіки держави.

Як і завжди головним завданням банку у наступному році будуть: комплексне і високоякісне обслуговування клієнтів, розвиток нових технологій, нарощування капіталу, ресурсної бази, обсягів кредитування, реалізація Другого проекту розвитку експорту тощо.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення в усіх областях та великих індустріальних містах країни. За версією авторитетного британського видання "The Banker" Укрексімбанк визнаний кращим банком 2005 року в Україні, а міжнародний журнал "Global Finance" визнав Укрексімбанк найкращим банком в Україні згідно з дослідженням "Найкращі банки ринків, що розвиваються, - Центральна та Східна Європа".
По материалам пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також

Читайте также