Парламент запретил продавать землю до 1 января 2007 года

11.02.2006, 13:22

Верховная Рада Украины приняла Закон "О внесении изменений в Земельный коде Украины" (относительно отчуждения земельных участков). (укр.)

Відповідно до пункту 15 Перехідних положень Земельного кодексу України, громадяни та юридичні особи, які мають у власності земельні ділянки для ведення селянського (фермерського) господарства та іншого товарного сільськогосподарського виробництва, а також громадяни України власники земельних часток (паїв) не вправі до 1 січня 2007 року продавати або іншим способом відчужувати належні їм земельні ділянки та земельні частки (паї), крім передачі їх у спадщину та при вилученні земель для суспільних потреб.

Проте всупереч цій забороні є непоодинокі випадки, коли укладаються незаконні угоди, зокрема видаються довіреності, якими передбачена можливість відчуження у будь-який спосіб земельних ділянок та земельних часток (паїв), що належать громадянам.

Метою прийняття цього закону є надання гарантій щодо дотримання прав громадян на земельні ділянки та недопущення їх незаконного відчуження.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также