Парламент принял законопроект "О Государственной службе специальной связи и защите информации Украины"

14.02.2006, 11:11

Верховная рада Украины приняла в первом чтении проект закона "О Государственной службе специальной связи и защите информации Украины". (укр.)

Проект визначає правові основи організації та діяльності Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Основними завданнями Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України є забезпечення функціонування, безпеки і розвитку державної системи урядового зв'язку і Національної системи конфіденційного зв'язку, створення та розвиток систем технічного та криптографічного захисту інформації тощо.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України має спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади, регіональні органи та територіальні підрозділи.

До особового складу Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України належать особи рядового і начальницького складу, які приймаються на службу за контрактом, і працівники, з якими укладається трудовий договір (контракт), та державні службовці.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України утворюється на базі Департаменту спеціальних телекомунікаційних систем та захисту інформації та інших підрозділів Служби безпеки України.

Під час обговорення законопроекту наголошувалося, що при його підготовці до другого читання слід врахувати зауваження і пропозиції Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

Зокрема, експерти вважають, що у проекті не чітко визначено правовий статус Служби. Загалом функція спеціального зв'язку у новостворюваній Державній службі за проектом має підпорядковану роль. Адже головне для неї це захист інформації. Спеціальний зв'язок лише один із засобів захисту інформації. Також у назві проекту йдеться про службу спеціального зв'язку, але у тексті переважно не про спеціальний, а про урядовий зв'язок.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также