Представитель Украины впервые избран председателем Рабочей группы по газу ЕЭК ООН

02.02.2006, 18:31

На заседании 16 сессии Рабочей группы по газу Европейской Экономической Комиссии ООН были проведены выборы руководства. (укр.)

Вперше головою Робочої групи по газу обрано представника України, директора з питань зовнішньоекономічної діяльності ДК "Укртрансгаз" Ігоря Пономаренка.

16-а, щорічна сесія Робочої групи по газу ЄЕК ООН проходила 24-25 січня 2006 року в м. Женева (Швейцарія). В роботі сесії взяли участь близько 80 представників газових компаній з 30 країн Європи, а також Африки (Алжир та ПАР), Азії (Іран) та Америки (США). Крім того в роботі сесії взяли участь представники ряду міжнародних організацій: Європейської Комісії, Міжнародного Газового Союзу, Європейської асоціації використання газу на автотранспорті та інших.

Протягом двох днів пленарних засідань було заслухано виступи представників країн щодо розвитку газової промисловості в 2005 році, в тому числі від України виступив начальник управління технічної політики НАК "Нафтогаз України" Анатолій Андрієвський. У перший день роботи сесії було проведено традиційний Круглий стіл на тему ?Природний газ і енергетика".

Фахівці України також взяли участь в роботі 11-го щорічного засідання Виконавчої Ради Газового Центру ЄЕК ООН та спеціальної робочої групи експертів по поставках та використанню газу.

Участь фахівців України в роботі Робочої групи по газу (раніше Газового комітету) триває вже понад 30 років, а в роботі Газового Центру - з часу його створення в 1994 році. Співпраця з фахівцями газової галузі країн Європи, Америки, Азії та Африки в рамках роботи вищезгаданих структур надає українським фахівцям можливість обмінюватись досвідом в газовій галузі, знайомитись з новими тенденціями розвитку газової промисловості в ринкових умовах, а участь в керівних органах цих організацій - вносити пропозиції до заходів, що проводяться під егідою Газового Центру та Робочої групи по газу ЄЕК ООН щодо питань, які представляють інтерес для газової промисловості України та впливати на прийняття рішень.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також