Рентабельность инвестиций в научные разработки в "Укртрансгаз" растет

28.02.2006, 12:18

За период с 1999 по 2005 год коэффициент рентабельности инвестиций в научно-исследовательские и исследовательско-конструкторские работы в ДК "Укртрансгаз", вырос с 0,51 до 2,05. (укр.)

Узагальнений коефіцієнт рентабельності інвестицій в наукові розробки склав 1,4, а термін окупності розробок - 0,71 року. Це означає, що кожна гривня, вкладена в наукову розробку, окупається протягом 9 місяців.

Такий підсумок роботи семінару, проведеного НАК "Нафтогаз України" в лютому 2006 року в м. Ужгород.

Газотранспортна галузь, від ефективної роботи якої в значній мірі залежить енергетична безпека країни має і відповідне науково-технічне забезпечення, яке щороку здійснюється в середньому 35 науково-дослідними, конструкторськими організаціями, науково-виробничими комплексами та іншими науковими організаціями. Створено серійний ряд вітчизняних газотурбінних двигунів світового рівня, які планомірно впроваджуються в галузі. Розроблено нові вогневі методи ремонту газопроводів без їх зупинки та випускання газу в атмосферу, економія газу від їх впровадження в 2005 році склала 17,4 млн. м3. Розробляються нові системи автоматичного керування технологічними процесами, програмні засоби управління газотранспортною системою, інші актуальні науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також