"Газ Украины" выделяет объемы газа предприятиям ТКЭ Донецкой области в соответствии с уровнем расчетов

24.02.2006, 11:26

"Газ Украины" НАК "Нафтогаз Украины" принимает меры по выполнению поручений Кабинета Министров Украины, Минтопэнерго Украины и Национальной комиссии по вопросам экономного и рационального потребления природного газа в регионах и обеспечение его полной оплаты потребителями. (укр.)

Вкрай низьким у 2006 р. залишається рівень оплати за спожитий природний газ у 2006 р. підприємств теплокомуненерго Донецької області. Якщо у січні п. р. рівень розрахунків підприємств ТКЕ на Донеччині не перевищував 40%, то у лютому він знизився до 36%. А у теплоенергетиків м. Макіївки рівень оплати за природний газ знизився з 25% у січні п. р. до 13% у лютому. Загальний борг підприємств ТКЕ Донецької області перед ДК "Газ України" за спожитий у 2006 р. природний газ вже перевищив 78 млн. грн.

В той же час, усвідомлюючи важливість газопостачання підприємств ТКЕ для забезпечення населення та об'єктів соціальної сфери теплом, ДК "Газ України" пішла назустріч комунальним теплоенергетикам Донеччини. Компанія виділила на третю декаду лютого обсяги природного газу підприємствам ТКЕ Донецької області відповідно до рівня їх розрахунків за спожитий у 2006 р. природний газ.

Зокрема, менше від запланованих обсягів природного газу виділено ККП ДМР "Донецьктепломережа" (борг за 2006 р. - 21,8 млн. грн.), КП Тепломережа (борг - 3,2 млн. грн.), ОКП Донецьктеплокомуненерго (борг - 30,6 млн. грн.), Зуївська експериментальна теплоцентраль (борг - 311 тис. грн.), КВП Краматорськтепломережа (борг - 850 тис. грн.), ТОВ "Енергохолдінг" (Торговий Дім Мегаресурс) (борг - 2,1 млн. грн.), КП Макіївкатепломережа борг -7,6 млн. грн.), ККП "Маріупольтепломережа" (борг - 10,1 млн. грн.), а також деяким іншим.

З метою неухильного виконання доручень Кабінету Міністрів України та Мінпаливенерго України щодо забезпечення належної дисципліни газоспоживання, керівники ДК "Газ України" та її департаментів проводять в регіонах наради за участю керівництва місцевих органів влади, підприємств ТКЕ та газових господарств. На адресу обласних державних адміністрацій та підприємств ТКЕ, передусім, боржників, направлено також листи щодо стану їх розрахунків за спожитий газ та попередження про необхідність негайного погашення теплоенергетиками боргів.

ДК "Газ України" вже надала доручення газовим господарствам та газотранспортним організаціям припинити постачання природного газу 81 підприємству ТКЕ-боржнику, що не забезпечили, згідно взятих договірних зобов'язань, належних розрахунків за спожитий поточного року природний газ.

ДК "Газ України" наголошує, що у разі зволікання з терміновим погашенням боргів за спожитий 2006 року природний газ Компанія змушена буде і надалі вдаватися до примусового обмеження газопостачання підприємств ТКЕ - боржників.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також