Между Черниговым и Киевом начала курсировать комфортабельная скоростная электричка

25.02.2006, 13:15

Сегодня, 25 февраля, на станции Чернигов состоялось торжественное отбытие в первый рейс скоростного электропоезда ©844 сообщением Чернигов-Киев. (укр.)

Перших пасажирів нової електрички провели у дорогу генеральний директор Укрзалізниці Василь Гладких, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Микола Лаврик, начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопiшин.

"Залізничники дарують мешканцям Чернігова електричку, яка домчить пасажирів до столиці трохи більш як за дві години. Потяг йтиме без зупинок, і за рахунок цього буде скорочено час перебування в дорозі майже вдвічі. Укрзалізниця вводитиме подібні маршрути на всіх залізницях. Якісне обслуговування пасажирів у міжобласному і приміському сполученні, організація прискореного руху поїздів, - одне з головних завдань Укрзалізниці", - зазначив під час урочистостей лідер галузі Василь Гладкіх.

У складі експресу - 8 комфортабельних вагонів третього класу, виготовлених на ВАТ "ХК"Луганськтепловоз". За словами Генерального директора Укрзалізниці Василя Гладкіх, у цьому році Укрзалізниця замовила підприємству виготовлення таких електричок на суму 720 млн. грн., тоді як у минулому році залізничники витратили на ці потреби лише 140 млн. грн.

Електропоїзд підвищеного комфорту долатиме відстань між Черніговом та Києвом за 2 години 20 хв. Середня швидкість руху - 120 км/год. Потяг курсуватиме щоденно. Відправлення з Чернігова - о 6.15, відправлення з Києва - о 18.00.

Вартість білета - 6,45 грн., дитячого - 4,84 грн. Стільки ж коштує проїзд і в звичайних електричках. Це в два з половиною рази дешевше, ніж проїзд у маршрутному таксі.

Нині електропотяги Південно-Західної залізниці курсують на території 11-ти областей України, довжина яких сягає біля 1700 км. Щодоби електропотягами Південно-Західної залізниці перевозиться більше 70 тисяч пасажирів.

Сьогодні зі столиці в різних напрямках курсують 14 составів електропоїздів підвищеного комфорту, які забезпечують перевезення у напрямках від Києва до Вінниці, Жмеринки, Козятина, Шепетовки, Хмельницького, Коростеня, Шостки, Зернова. Потяг Чернігів-Київ поповнить перелік швидкісних потягів підвищеного комфорту Укрзалізниці.
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також