Укрэксимбанк заключил первое факторинговое соглашение

27.02.2006, 12:52

ОАО "Государственный экспортно-импортный банк Украины" и ОАО "Корюкивская фабрика технических бумаг" (Черниговская область) заключили факторинговое соглашение на общую сумму обязательств до 5 млн. грн. (укр.)

Клієнтом 21 лютого 2006 року були відступлені перші права вимоги, а банком в свою чергу профінансовані перші поставки в межах рамках договору загальним обсягом до 1 млн. грн.

"Процес запуску Укрексімбанком послуги факторингу становив всього два місяці від початку створення управління факторингу завдяки професійній майстерності спеціалістів", - підкреслив начальник управління факторингу ВАТ "Укрексімбанк" Борис Зєнкін. - "Такий старт є результатом чітко розроблених цілей щодо виходу Укрексімбанку на ринок факторингу, а також свідченням значного досвіду спеціалістів, які розробляли та впроваджують цю послугу".

Факторинг є послугою беззаставного фінансування поставок з відстрочкою платежу для забезпечення поточної діяльності, спрямованої на збільшення обсягів продаж.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення і представництва в усіх областях та великих індустріальних містах країни.

ВАТ "Корюківська фабрика технічних паперів" - найбільше в СНД та Європі підприємство з виробництва високоякісних шпалер. Фабрика є найбільшим українським експортером шпалер під торгівельною маркою "Слов'янські шпалери". З 1998 року компанія є лідером на європейському ринку з виробництва паперових, миючих, дуплексних та вінілових шпалер. Понад 70 % своєї продукції фабрика експортує в Росію, Білорусію, Молдову, країни Балтії, Середньої Азії, Східної та Центральної Європи.
По материалам пресс-релиза ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також