Ощадбанк предупреждает мошенеческие атаки по фишингу

28.02.2006, 12:43

Ощадный банк предупреждает о том, что 23 февраля в Украине было зафиксированы мошенеческие атаки по фишингу - попытки несанкционированного получения информации по карточкам клиентов украинских банков путем рассылки писем по электронным ящикам. (укр.)

Такі повідомлення включають посилання на шахрайські сайти, які вимагають надання держателями карток їх приватної інформації. Звертаємо увагу держателів карток на те, що шахрайські атаки з фішингу можуть повторюватись. З метою запобігання можливим збиткам та мінімізації ризику за операціями фішингу співробітники та клієнти банку - держателі карток у разі отримання на власні електронні скриньки відповідних повідомлень повинні дотримуватись таких правил:

- будь-які повідомлення, що стосуються вашого фінансового становища або приватних відомостей чи даних, переглядайте з підозрою;

- не відповідайте на ці повідомлення та не відкривайте будь-які посилання всередині цього повідомлення;

- не відсилайте вашу приватну інформацію (номер дебетової чи кредитної картки, PIN- код, номер соціальної страховки) у відповідь на вимогу електронного повідомлення від будь-якої організації чи приватної особи;

- перевіряйте ваш щомісячний звіт, який надається банком, для підтвердження всіх трансакцій;

- направляйте всі повідомлення подібного змісту на електронну скриньку phishing@visa.com. Будь-які підозрілі повідомлення надсилайте на адресу nophishing@cbbb.bbb.org та негайно зателефонуйте в банк за номерами: 247-84-18 (44-18) або 8-800-501-62-20.
По материалам пресс-релиза Ощадбанка.

Читайте також