В Киеве прошли политические консультации Украина-Тройка ЕС

07.02.2006, 11:17

6 февраля в Министерстве иностранных дел Украины состоялись консультации Украина-Тройка ЕС, в которой приняли участие политические директора МИД председательствующей в Евросоюзе Австрии, МИД Финляндии, которая будет следующей председательствовать в ЕС, Европейской Комиссии и Генерального секретариата Совета ЕС. (укр.)

Українську делегацію очолював заступник міністра закордонних справ України А. Веселовський.

Учасники консультацій обговорили внутрішню ситуацію в Україні, розвиток українсько-єесівського співробітництва, придністровське врегулювання, ситуацію в Білорусі, відносини з РФ, політичний процес визначення статусу Косово та можливості зміцнення енергетичної безпеки в Європі.

Делегація Європейського Союзу висловила високу оцінку взаємодії між Україною та ЄС у зовнішньополітичній сфері, а також у процесі імплементації Плану дій Україна-ЄС.

При цьому українська та єесівська сторони продемонстрували спільність позицій з обговорених питань, зокрема у контексті подальших кроків з врегулювання придністровського конфлікту, посилення демократії у східній частині європейського континенту, а також налагодження співробітництва, спрямованого на забезпечення стабільності, передбачуваності та дотримання норм міжнародного права у сфері постачання енергетичних ресурсів у Європі.

Українсько-єесівський діалог із зазначених питань продовжиться під час засідання Україна-Трійка ЄС на міністерському рівні, яке відбудеться 3 березня ц. р. у Києві.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також