Министр иностранных дел Украины находится с визитом в Ирландии

08.02.2006, 15:54

Сегодня, 8 февраля, в рамках первого официального визита министра иностранных дел Украины Бориса Тарасюка в Ирландию состоялась его встреча с Президентом Ирландии Мери МакАлиз. (укр.)

На початку зустрічі міністр закордонних справ України передав М. МакАліз особисте послання Президента України Віктора Ющенка, у якому глава української держави дав високу оцінку підтримці політичним керівництвом Ірландії курсу України на європейську інтеграцію та подякував за конкретну допомогу у практичному здійсненні демократичних і ринкових перетворень в Україні. У своєму листі В. Ющенко також висловив впевненість, що подальша успішна співпраця України та Ірландії не лише зміцнюватиме добробут наших народів, але й стане вагомим внеском у будівництво нової демократичної і процвітаючої Європи.

Від імені Президента України Б. Тарасюк запросив М. МакАліз відвідати Україну з метою обміну думками щодо подальшого розвитку політичних, економічних і культурних взаємовідносин між Україною та Ірландією. Запрошення було з вдячністю прийняте.

Під час бесіди глава зовнішньополітичного відомства України поінформував Президента Ірландії про внутрішньополітичну ситуацію в Україні та хід політичних і економічних реформ у нашій державі. Б. Тарасюк окремо торкнувся питання підготовки України до виборів у Верховну Раду України 26 березня ц. р. та підтвердив готовність українського керівництва співпрацювати з міжнародними спостерігачами з метою забезпечення проведення чесних і прозорих виборів.

Обговорюючи участь України у європейських процесах, Б. Тарасюк підтвердив незмінність зовнішньополітичних пріоритетів України, курсу нашої держави на вступ до ЄС і НАТО.

У ході бесіди сторони висловили задоволення активізацією українсько-ірландського політичного діалогу та підтвердили готовність поглиблювати двосторонню співпрацю на всіх напрямах.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також