Украина и Ирландия подписали Меморандум о сотрудничестве в области культуры

09.02.2006, 11:37

8 февраля, находясь с официальным визитом в Ирландии, министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк встретился с министром культуры, спорта и туризма Ирландии Джоном О'Донохью и министром образования и науки этой страны Мери Ханафин. (укр.)

Головним підсумком зустрічі стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва в галузі культури між Міністерством культури та туризму України та Міністерством культури, спорту та туризму Ірландії, а також міжвідомчого Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва у галузях освіти і науки між Україною та Ірландією.

Під час бесіди з міністром культури, спорту та туризму Ірландії співрозмовники обговорили стан та перспективи двостороннього співробітництва та узгодили програму практичних дій на найближчий період, відзначивши що підписання меморандуму створює сприятливі передумови для активізації українсько-ірландських контактів у культурно-гуманітарній сфері.

Б.Тарасюк звернувся до Д. О'Донох'ю з проханням про підтримку з боку Ірландії надання Києву статусу Культурної столиці Європи у 2010 році.

У ході бесіди з М. Ханафін співрозмовники обмінялися думками щодо розширення співпраці між Україною та Ірландією у дослідницькій діяльності та встановленні контактів з ірландськими установами, які координують проведення наукової роботи в галузі новітніх технологій. Б. Тарасюк та М. Ханафін також обговорили стан та перспективи міждержавних наукових та освітніх проектів ЄС, у реалізації яких беруть участь українські та ірландські експерти і підкреслили важливість встановлення робочих контактів між українськими та ірландськими вузами з метою реалізації спільних освітніх програм підготовки спеціалістів, аспірантів та докторів наук, а також проведення спільних наукових досліджень.

Участь у бесідах з міністром культури, спорту та туризму Ірландії і Міністром освіти та науки цієї країни також взяв Перший заступник Міністра культури та туризму України Владислав Корнієнко.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також