Одесса тоже поборется за право проводить Евро-2012 по футболу

14.04.2006, 12:04

Одессу ввели в перечень украинских городов-участников тендера УЕФА на право проведения в Украине и Республике Польша чемпионата Европы 2012 года по футболу. (укр.)

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко під час засідання робочої групи щодо участі України в другому етапі тендеру УЄФА на право проведення Євро-2012.

"Таким чином, - за словами віце-прем'єра, - участь у тендері УЄФА візьмуть п'ять українських міст: Київ, Донецьк, Львів, Дніпропетровськ та Одеса".

"23 березня 2006 року в Будапешті успішно було презентовано стенд українсько-польської заявки, але остаточне досьє ми повинні передати УЄФА до 31 травня, - зазначив В'ячеслав Кириленко. - У цих матеріалах ми маємо представити УЄФА транспортну концепцію обслуговування учасників і гостей Євро-2012, медичну концепцію, надати усі необхідні документи, які підтверджують виділення земельних ділянок у містах, що планують приймати Євро-2012 під п'ятизіркові готелі та інше".

"Крім того, для УЄФА дуже важливим буде рівень підтримки самими громадянами України проведення турніру. Тому ми будемо розпочинати серйозну промокампанію, скеровану на роз'яснення того, що таке для України Євро-2012", - підкреслив віце-прем'єр. "Україна - футбольна країна, у нас величезна кількість вболівальників, але навіть ті, хто поки що байдужий до футболу, повинні знати, що Євро-2012 це: нові дороги, нові п'ятизіркові готелі, це величезна кількість відремонтованих гуртожитків покращеного комфорту, відремонтовані аеропорти, нові стадіони, це ціла інфраструктура, яка потім може успішно використовуватися для проведення спортивних змагань найвищого рівня", - наголосив В'ячеслав Кириленко.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також