Ощадбанк и Укрэксимбанк выдали первый совместный кредит

27.04.2006, 15:36

ОАО "Ощадбанк" и ОАО "Государственный экспортно импортный банк Украины предоставили первый совместный кредит ООО "Дилайт" на развитие торгового центра "Глобус" на общую сумму $38 млн. (укр.)

Із зазначеної суми ВАТ "Ощадбанк" надано $28 млн., а ВАТ "Укрексімбанк" - $10 млн.

Спільний кредит надано відповідно до Генеральної угоди між Укрексімбанком та Ощадбанком про створення консорціуму державних банків, підписаної 2 листопада 2005 року.

"Для Ощадбанку перший проект кредитування в рамках консорціуму є дуже значущим. Він має засвідчити ефективність такої форми співробітництва між двома державними банками. Окрім цього проекту на розгляді ще кілька серйозних проектів, що цілком відповідає меті створення консорціуму", - зазначив перший заступник голови правління ВАТ "Ощадбанк" Андрій Пишний.

За словами заступника голови правління ВАТ "Укрексімбанк" Юрія Храмова, спільний кредит в рамках консорціуму є першим кроком у новому напрямку співробітництва двох державних банків. "Нам (банкам) було дуже важливо надати перший консорціумний кредит, бо цьому передувала дуже кропітлива робота по відпрацюванню порядку взаємодії фахівців обох банків, узгодження методологічної бази та підходів до оцінки ризиків проектів. В подальшому зусилля банків буде зосереджено, переважно, на спільних проектах у державному секторі економіки держави", - підкреслив банкір.

Відкрите акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" зареєстроване Національним банком України 31 грудня 1991 р. (реєстраційний © 4). ВАТ "Ощадбанк" - один з найбільших банків в Україні. Як банк загальнонаціонального масштабу він має понад 6 тисяч підзвітних установ, які обслуговують клієнтів у всіх без винятку регіонах країни. Статутний капітал Ощадбанку становить 703 млн. грн. За І квартал п. р. банк отримав 34,2 млн. грн. чистого прибутку.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - це відкрите акціонерне товариство, 100% акцій якого належить державі в особі Кабінету Міністрів. Структура Банку складається з Головного банку, 29 філій та 64 безбалансових відділень, що охоплює практично всю територію України. З дня заснування Банк незмінно входить до групи найбільших системних банків України, має найпоширенішу в Україні мережу банків - кореспондентів, яка включає понад 800 банківських установ у різних країнах світу.
по материалам пресс-службы Ощадбанка.

Читайте також

Читайте также