ДК "Укртрансгаз" подвела итоги диагностирования объектов ГТС за 2005 год

05.04.2006, 13:01

29 марта 2006 года ДК "Укртрансгаз" подвела итоги выполнения Плана работ по диагностированию объектов ГТС за 2005 год и определила задания на 2006 год. (укр.)

Розглядались питання економічної ефективності діагностичних робіт, сучасні методи та технології діагностичного обслуговування об'єктів ГТС, зберігання і розподілення газу, аналізу результатів технічного діагностування і кількісного оцінювання ризиків. Були визначені основні напрями та завдання діагностики щодо забезпечення експлуатаційної надійності, безпечного і ефективного функціонування об'єктів ГТС. Особлива увага приділялась розробці та впровадженню сучасних методів і засобів технічної діагностики на рівні вимог світових стандартів.

За результатами виконання Плану робіт з діагностування у 2005 році було зазначено наступне:

Виросли обсяги виконаних першочергових ремонтних робіт щодо лінійної частини магістральних газопроводів та технологічних трубопроводів обов'язки компресорних станцій, включаючи переізоляцію газопроводів.

Удосконалюються форми планування і організації ремонтних і діагностичних робіт. Підвищується роль виробничо-диспетчерських служб щодо зменшення витрат на проведення робіт з діагностування, ремонту і реконструкції об'єктів ГТС.

Започатковано випуск інформаційних повідомлень щодо впровадження ноу-хау та науково-технічних розробок в нафтогазовій галузі.

Розроблено програмно-апаратні засоби централізованого оперативного діагностування газоперекачувальних агрегатів марок: ГПА-25С, ГПА-Ц-6,3С, ГТУ-10.

Підготовлено та проведено випробування 35-ти засобів автоматизації та телемеханізації, введено в промисловою експлуатацію 11 новітніх засобів автоматизації і телемеханізації. Особливу увагу при впроваджені нових систем приділяється питанням самодіагностування та діагностування програмними засобами при експлуатації як технологічного обладнання, так і САК та АСК ТП.

Розгорнута робота в напрямку забезпечення достовірності обліку газу та визначення його фізико - хімічних параметрів на газовимірювальних об'єктах ДК "Укртрансгаз".

Ефективність діагностичних робіт підтверджується надійним та безперебійним транспортуванням газу споживачам України та країн Європи.

Організатором наради виступив Науково-виробничий центр технічної діагностики "ТЕХДІАГАЗ".

У роботі наради взяли участь 79 провідних спеціалістів ДК "Укртрансгаз" у галузі експлуатації та діагностики трубопроводів і технологічного обладнання газотранспортної системи (ГТС). На нараду були запрошені представники відомств та наукових установ: Держпромгірнагляду, ДНВЦ "Природа", СП "ТЮФ НОРД-ДІЕКС", Асоціації "Надійність машин і споруд", ВНІПІтрансгаз.

Науково-виробничий центр технічної діагностики "ТЕХДІАГАЗ" ДК "Укртрансгаз" є оператором з технічного діагностування магістральних газопроводів та технологічного обладнання ГТС. Центр укомплектований висококваліфікованими спеціалістами, які акредитовані в державних наглядових органах і мають відповідні сертифікати. Основними напрямами діяльності НВЦ "ТЕХДІАГАЗ" є:

- проведення пусконалагоджувальних робіт зразків нової техніки;

- проведення комплексу робіт з оцінювання технічного стану і подовження терміну служби деталей, вузлів, обладнання і систем;

- розробка технічних засобів діагностування обладнання і систем;

- проведення науково-технічної експертизи;

- обстеження і аналіз стану обладнання, об'єктів і систем з метою забезпечення технологічних і екологічних нормативів і вимог;

- паспортизація технологічних трубопроводів обв'язки обладнання компресорних станцій.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також