"Банкгезельшафт Берлин АГ" открыл новое представительство в Украине

15.05.2006, 15:08

15 мая состоялось открытие нового расширенного представительства "Банкгезельшафт Берлин АГ" в Украине. (укр.)

"Банкгезельшафт Берлін АГ" є лідером в Берліні та на території землі Берлін-Бранденбург (доля перевищує 50%). До головних напрямків діяльності "Банкгезельшафт Берлін АГ" в Україні належать короткотермінове фінансування, включно з документарними операціями, а також довготермінове фінансування з покриттям через європейські страхові компанії, перш за все "Ойлер Гермес" (Euler Hermes Kreditversicherungs AG). Основними своїми клієнтами управління банку бачить середні та великі банки, а також великих корпоративних клієнтів.

Відкриття представництва пов'язане з високою оцінкою банком потенціалу українського ринку, а також з розширенням бізнесу банку та його інтересом до кредитування українських банків та підприємств. "На сьогоднішній день підписано 19 рамкових угод з українськими банками, 3 угоди знаходяться в стадії узгодження", - повідомляє член правління банку, пан Серж Демольер.

В найближчий час банком планується укладення кредитного договору між "Банкгезельшафт Берлін АГ" та АКБ "Кредитпромбанком" на суму 7 млн. євро.

Протягом останніх 10 років банк активно займається фінансуванням великих інвестиційних проектів на Україні, наприклад модернізація аеропорту Бориспіль, фінансування постачання обладнання для заводу "Газотрон-Люкс" в размірі 10 млн. євро. Окрім цього, банк неодноразово фінансував постачання сільськогосподарської техніки та поліграфічного обладнання. Досвід роботи "Банкгезельшафт Берлін АГ" в Україні включає також участь в синдицированих кредитах для кількох українських банків, таких як "УкрСиббанк", "ПриватБанк", Банк "Надра", Банк "Форум".

З 15 травня по 17 травня в Києві перебуватиме офіційна делегація топ-менеджменту банківського холдингу "Банкгезельшафт Берлін АГ" на чолі з членом правління, паном Сержем Демольером. В складі делегації також прибули: пані Беате Бруммель, директор відділу кредитного департаменту, пан Герхард Роллер, директор департаменту міжнародного бізнесу, пан Ульрих Фіхт, директор відділу торгового фінансування, пан Дірк Зіман, директор відділу по роботі з країнами Центральної та Східної Європи, а також пан Фрідхольд Герман, директор і головний радник "Банкгезельшафт Берлін АГ". Керівники банку планують провести зустрічі з представниками Національного Банку України та представниками ряду комерційних банків.

"Банкгезельшафт Берлін АГ" (Bankgesellschaft Berlin AG) засновано в 1994 році шляхом об'єднанняв холдинг трьох самостійних фінансових структур: універсального банку "Берлінер Банк АГ" (Berliner Bank AG), земельного банку "Ландесбанк Берлін" (Landesbank Berlin) та Берлінсько-гановерського іпотечного банку (Berlin-Hannoverische Hypothekenbank). Завдяки такому об'єднанню, "Банкгезельшафт Берлін АГ" являє собою універсальний банківський інститут, який є лідером в Берліні та на території землі Берлін-Бранденбург. Доля ринку "Банкгезельшафт Берлін АГ" складає тут більше 50%. Головним акціонером "Банкгезельшафт Берлін АГ" є земля Берлін, яка володіє 81% акцій холдингу. Банк має 212 філіалів та 2,2 млн. клієнтів. Одним з головних стратегічних напрямків банку є міжнародний бізнес, особливо робота в державах Центральної та Східної Європи. За обсягом активів "Банкгезельшафт Берлін АГ" займає на сьогодні 15 місце серед німецьких фінансових інститутів, його капітал складає 3,4 млрд. євро, сума активів - 132,6 млрд. євро. На українському фінансовому ринку "Банкгезельшафт Берлін АГ" достатньо відомий, його представництво в Україні функціонує з 1994 року.

З початку 2005 року керівництвом банку прийняте рішення стосовно розширення своєї діяльності в Україні. З липня 2005 року розпочав роботу новий, досвідчений в міжнародній практиці представник, пан доктор Андре Артельт.
По материалам пресс-релиза представительства "Банкгезельшафт Берлин АГ в Украине".

Читайте також

Читайте также