На украинских АЭС работает 11 энергоблоков

15.05.2006, 11:44

Сегодня, 15 мая, на атомных станциях Украины в работе находятся 11 из 15 энергоблоков. (укр.)

12 травня о 21 год. 11 хв. енергоблок © 4 Запорізької АЕС виведено з резерву і підключено до мережі.

14 травня о 12 год. 38 хв. підключено до мережі енергоблок © 6 Запорізької АЕС. Того ж дня о 18 год. 02 хв. через виявлення дефекту в парогенераторі © 2 блок відключено від мережі. Реакторна установка переводиться у холодний стан.

Енергоблок © 1 Запорізької АЕС 16-у добу перебуває в середньому плановому ремонті. Ремонт другої системи безпеки, турбоустановки і турбогенератора. Завершено виконання перестановки стрижнів системи управління захистом до басейну витримки. Підготовка до роботи з паливом в активній зоні.

Енергоблок © 4 Рівненської АЕС 64-у добу перебуває у капітальному плановому ремонті. Реакторну установку виведено на мінімально контрольований рівень потужності. Виконано балансування ротора генератора, прокрутку турбогенератора на номінальних оборотах і складання системи ущільнення вала генератора. Підготовка до опресування генератора.

На енергоблоці © 2 Южно-Української АЕС триває 36-а доба середнього планового ремонту. Ремонт третьої системи безпеки. Завершено вивантаження відпрацьованого ядерного палива. Ремонт турбогенератора із заміною обмотки статора.

Енергоблок © 1 Хмельницької АЕС буде виведено в середній плановий ремонт після підключення до мережі енергоблока © 4 Рівненської АЕС.

Диспетчерські графіки генерації становлять: для ЗАЕС - 4500 МВт, РАЕС - 1800 МВт, ЮУАЕС - 2020 МВт, ХАЕС - 1000 МВт.

Минулої доби, 14 травня, станціями вироблено 228,07 млн. кВтг електроенергії.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках АЕС - у межах норми.
По материалам пресс-релиза ГП НАЭК "Энергоатом".

Читайте також

Читайте также