ДК "Укргазвыдобування" ввела в эксплуатацию установку комплексной подготовки газа на Копыловском месторождении

22.05.2006, 11:20

ДК "Укргазвыдобування" ввела в эксплуатацию установку комплексной промышленной подготовки природного газа на Копыловском газоконденсатном месторождении на Полтавщине. (укр.)

Перспективні запаси газу родовища оцінюються у 7,3 млрд. м3. Вартість будівництва установки склала 12 млн. грн.

ДК "Укргазвидобування" планує пробурити на Копилівському родовищі 7 пошуково-розвідувальних свердловин, для чого планується задіяти 3 бурових верстати. З початку травня 2006 р. газ з родовища постачається споживачам Полтавської області.

Копилівське родовище характеризується складними поверхневими умовами. Значна частина родовища знаходиться під містом Полтава та заплавами річок Ворскла і Коломак.

ДК "Укргазвидобування" відкрила Копилівське родовище у 2003 році. При випробуванні горизонту в інтервалі 2610-2616 м було отримано промисловий приплив газу близько 100 тис. куб. м на добу.

За результатами робіт у 2006 році відкрито новий поклад в горизонті М-1 московського ярусу середнього карбону на глибинах 4100 м. Це суттєво збільшує перспективи площі. ДК "Укргазвидобування" продовжує розвідувальні роботи ще на більш глибокозалягаючі горизонти - до 5000 м.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також

Читайте также