В Запорожье отпраздновали День Европы

27.05.2006, 19:00

26 мая заместитель Министра иностранных дел Украины Николай Маймескул принял участие в праздновании Дня Европы в Запорожье. Мероприятия по этому поводу были организованы руководством Запорожской области совместно с представительством Европейской комиссии в Украине. (укр.)

Участь у заходах також взяли Голова Представництва ЄК Ієн Боуг, голова Запорізької обласної державної адміністрації Євген Червоненко, голова обласної ради Володимир Березовський, міський голова м. Запоріжжя Євген Карташов, посли та представники посольств країн-членів Європейського Союзу.

Під час зустрічі з керівництвом області та представниками іноземного дипломатичного корпусу М. Маймескул відзначив символічність того, що відзначення Дня Європи відбувається на Запорізькій землі, яка є духовним центром української історії.

У ході поїздки М. Маймескул разом з представниками дипкорпусу від європейських країн взяв участь у зустрічі з викладачами та студентами Запорізького національного технічного університету та Гуманітарного університету Запорізький інститут державного та муніципального управління, у ході якої були обговоренні теми інтеграції України до ЄС. На зустрічі з промисловцями та підприємцями в торгово-промисловій палаті м. Запоріжжя обговорювалися перспективи торговельно-економічного співробітництва з ЄС та передумови створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Разом з керівництвом області і міста М. Маймескул відвідав Європейське містечко і взяв участь у церемонії офіційного відкриття Дня Європи у Запоріжжі.

Святкування Дня Європи в Запоріжжі засвідчило зростаючий інтерес жителів запорізького краю до європейської інтеграції України.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також

Читайте также