Ощадбанк усиливает свои позиции на рынке банковских услуг

30.05.2006, 11:23

26 мая 2006 года состоялось подписание Протокола о внесении изменений и дополнений в Меморандум о взаимопонимании между Кабинетом Министров Украины, Национальным банком Украины, ОАО "Ощадбанк" в присутствии Всемирного банка в рамках предложенной второго Программного системного займа Украины. (укр.)

Протокол передбачає зняття обмежень, встановлених на операційну діяльність банку щодо обсягів активних операцій, рівня відсоткових ставок залучення коштів та деяких інших. Цей важливий документ підписано за дорученням Кабінету Міністрів України від уряду - міністром фінансів В. М. Пинзеником, від Національного банку України - його головою В. С. Стельмахом, від ВАТ "Ощадбанк" - головою наглядової ради О. Б. Рибачуком.

У вступній промові голова Національного банку України наголосив, що зняття обмежень Ощадного банку "дасть поштовх для успішної майбутньої роботи" та висловив задоволення з приводу того, що "Уряд повернувся обличчям до свого банку".

Його підтримав голова наглядової ради ВАТ "Ощадбанк" Олег Рибачук, який зазначив, що підписання угоди відкриває новий етап у розвитку державного банку. "Це ще один крок на шляху приєднання до світових стандартів, зокрема, у фінансовій галузі", - додав він.

Голова правління ВАТ "Ощадбанк" Олександр Морозов висловив щиру вдячність присутнім та підкреслив, що "підготовка та узгодження проекту Протоколу про внесення змін до Меморандуму стали можливими завдяки ефективній співпраці та взаєморозумінню сторін з цього питання".

Позитивні зрушення, які відбулись у банку за період дії Меморандуму - досягнення достатнього рівня капіталізації та збільшення статутного капіталу на 503 млн. грн.; прибуткова діяльність (чистий прибуток за підсумками 4 місяців п. р. - 43,1 млн. грн.); дотримання нормативних вимог НБУ та суттєві організаційні зміни - дали змогу порушити питання про доцільність та необхідність зняття обмежень, встановлених на операційну діяльність банку. За словами голови правління Ощадбанку, підписання Протоколу стало результатом виходу банку на стабільну прибуткову діяльність і виконання ним усіх необхідних нормативів НБУ.
По материалам пресс-службы Ощадбанка.

Читайте також

Читайте также