Состоялось первое заседание Подготовительной депутатской группы по подготовке к работе Верховной Рады пятого созыва

04.05.2006, 12:35

Сегодня. 4 мая в Верховной Рады Украины состоялось первое заседание Подготовительной депутатской группы, которая создана с целью подготовки к работе Верховной Рады Украины пятого созыва. (укр.)

Як повідомив голова Верховної Ради України 4-го скликання Володимир Литвин, на перше засідання прибули 22 обраних народними депутатами України, делеговані від політичних партій та виборчих блоків із 31, які мали представляти свої політичні сили у Підготовчій депутатській групі.

Зокрема, на засідання прибули у повному складі представники, делеговані від Партії регіонів, а також від Комуністичної партії України. Водночас Блок "Наша Україна", Блок Юлії Тимошенко та Соціалістична партія України прибули на засідання не у повному складі, звернувшись до головуючого на засіданні В.Литвина з проханням перенести його на наступний день, 5 травня. Вони мотивували це звернення тим, що запізно отримали листи від В. Литвина з пропозицією прибути на засідання, а тому їхні політичні сили у деяких питаннях не змогли визначитися остаточно.

Компромісну пропозицію висловив представник БЮТ Микола Томенко розглянути у четвер "технічні питання", а у п'ятницю приступити до повноцінної роботи за участю усіх членів Підготовчої депутатської групи. Водночас представник "Нашої України" Юрій Ключковський повідомив, що політична сила, яку він представляє, не готова до роботи у четвер, а тому просить перенести засідання на наступний день. На його думку, засідання, у якому готовими до голосування є лише Партія регіонів та КПУ (14 осіб), буде нелегітимним.

На це голова Регламентного комітету Верховної Ради України 4-го скликання, представник КПУ у новообраній Верховній Раді України Валентин Матвєєв зазначив, що "будь-яке засідання, у якому бере участь більшість представників, є легітимним". А В. Литвин наголосив, що "письмово ніхто не заперечував" проти проведення засідання Підготовчої депутатської групи саме у четвер. Натомість, сказав він, дві політичні сили подали пропозицію про початок засідань новообраної Верховної Ради України з 17 травня. У зв'язку з цим він закликав політичні сили, які обрані до нової Верховної Ради України, якнайшвидше визначитися з позицією щодо організації її роботи та приступити до продуктивної праці.

В. Литвин оголосив, що наступне засідання Підготовчої депутатської групи відбудеться о 15 годині у п'ятницю, 5 травня.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также