Подготовительная депутатская группа продолжит работу на следующей неделе

06.05.2006, 11:01

Подготовительная депутатская группа по подготовке к работе Верховной Рады Украины пятого созыва объявила перерыв и продолжит заседание 11 мая в 10.00. (укр.)

Таке рішення було ухвалено в ході другого засідання Підготовчої депутатської групи, яке відбулося у Верховній Раді України у п'ятницю, 5 травня.

У ході засідання, яке проходило під головуванням голови Верховної Ради України 4-го скликання Володимира Литвина, члени Підготовчої депутатської групи не дійшли згоди щодо пункту Положення про Підготовчу депутатську групу з підготовки пропозицій щодо організації та проведення пленарних засідань першої сесії Верховної Ради України п'ятого скликання, підготовки проектів відповідних актів, яким передбачено обрання голови, заступника голови та секретаря Підготовчої групи.

Підготовча депутатська група у п'ятницю ухвалила рішення про створення робочої групи, яка до наступного засідання має виробити пропозиції, зокрема щодо керівництва Підготовчої депутатської групи, дати проведення першого засідання Верховної Ради України 5-го скликання тощо. "За" таке рішення проголосували 17 членів комісії із 31-го присутнього на засіданні.

Рішення передбачає, що до складу робочої групи увійдуть по одному представникові від кожної з п'яти політичних сил, що пройшли до парламенту. До складу робочої групи запропоновано: від "Блоку "Наша Україна" - Юрія Ключковського, від Блоку Юлії Тимошенко Василя Онопенка, від Соціалістичної партії України Івана Бокого. Після консультацій у перерві, оголошеній на їхнє прохання, Партія регіонів та Комуністична партія України відмовилися направити своїх представників до робочої групи, зазначивши, що готові прибути зі своїми пропозиціями на наступне засідання Підготовчої депутатської групи. Зокрема, Партія регіонів наполягала на тому, аби обрати голову Підготовчої депутатської групи уже сьогодні, у п'ятницю, запропонувавши на кандидатуру нинішнього Першого заступника Голови Верховної Ради України Адама Мартинюка. Їхня пропозиція не була підтримана представниками "Нашої України", БЮТ та Соціалістичної партії України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также