С 12 июня изменятся цены на проезд на железнодорожном транспорте

02.06.2006, 18:29

1 июня Министерство юстиции Украины зарегистрирован приказ Минтранссвязи о повышении тарифов на перевозку пассажиров железнодорожным транспортом в пределах Украины. (укр.)

Про це сьогодні повідомив генеральний директор Укрзалізниці Василь Гладкіх на прес-конференції в інформагентстві "Інтерфакс-Україна", яку він провів спільно з президентом ВАТ "РЖД" Володимиром Якуніним за підсумками двосторонньої зустрічі у Києві.

Згідно з чинним законодавством, наказ вступає в силу після 10 днів із дня його реєстрації. Таким чином, вже з 12 червня пасажири купуватимуть білети на поїзди за новими тарифами.

Генеральний директор Укрзалізниці Василь Гладкіх нагадав, що ціни на пасажирські перевезення не підвищувалися протягом останніх шести років. Кошти, які планується залучити за рахунок підвищення цін на проїзд у поїздах, - близько 500 млн. грн., - будуть спрямовані перш за все на модернізацію рухомого складу залізниць, покращення якості залізничного полотна, посилення безпеки руху поїздів.

У свою чергу президент ВАТ "Російські залізниці" Володимир Якунін, відповідаючи на запитання журналістів, повідомив, що у Росії залізничні тарифи регулюються щорічно відповідною федеральною службою, за пропозиціями залізниць і Міністерства транспорту. За його словами, для вантажних перевезень ціни регулюються нижче рівня інфляції. "Що ж стосується пасажирських перевезень, то у нас є регульований сектор (плацкартні вагони), і тут регулювання на рівні інфляції. Що стосується нерегульованого сектора (купе і СВ), то тут підвищення тарифів визначається нами, виходячи з ринкового попиту", - зазначив Володимир Якунін.
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також