После реконструкции открылась консультативная поликлиника Киевского областного онкодиспансера

22.06.2006, 14:24

Сегодня, 22 июня, после реконструкции состоялось торжественное открытие консультативной поликлиники Киевского областного онкодиспансера, которая расчитана на прием 400 посетителей ежедневно. (укр.)

Заклад має діагностичну базу, оснащену сучасним ультразвуковим та ендоскопічним обладнанням; є відділення радіонуклідної діагностики; цитологічна, клінічна та гістологічна лабораторії та ін У новій поліклініці передбачено амбулаторно-хірургічне відділення, що дасть змогу на сучасному рівні виконувати нескладні операції без госпіталізації хворих. У штаті поліклініки працює понад 400 співробітників, серед них 89 лікарів різних спеціальностей. Реконструкція поліклініки тривала рік, на неї було витрачено близько 11 млн. гривень з державного та обласного бюджетів.

Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду ?Україна 3000? пані Катерина Ющенко у своєму вітальному слові підкреслила, що немає нічого гіршого, коли людина дізнається, що його близькі захворіли на рак. На Київщині понад 34 тисячі людей страждають на онкозахворювання. Але сьогодні діагноз "рак" не є смертельним вироком, підкреслила вона. Кожного дня з'являються нові ліки, удосконалюється діагностика та підходи до лікування цієї хвороби. Катерина Ющенко нагадала, що боротьба з онкопатологіями - одне з пріоритетних завдань Президента України у галузі охорони здоров'я, спрямоване на те, щоб тисячі людей повертались з лікарень додому здоровими.

Голова Наглядової ради Катерина Ющенко передала сертифікат Фонду на отримання протипухлинних та інших ліків виробництва фармфірми "Здоров'я" на суму понад 1 млн. грн. для пацієнтів Київського обласного онкодиспансера та медичних закладів, які є учасниками програми "Від лікарні до лікарні".

Міністр охорони здоров'я України Юрій Поляченко наголосив, що сьогоднішня подія показує, що не на словах, а реальними справами медична галузь вирішує першочергові, приоритетні завдання сфери охорони здоров'я. "Я переконаний, сказав міністр, що процес стабілізації в галузі відбувся, вона почала набирати позитивної динаміки і всі завдання, які стоять перед медичними працівниками всіх рівнів, будуть виконані".

Юрій Поляченко передав колективу поліклініки подарунок від Президента України - сучасний вітчизняний універсальний апарат ультразвукової діагностики "Плеяди", вартістю понад 150 тис. грн. Ще один вкрай важливий апарат було передано закладу від облдержадміністрації - хірургічний електрокомбайн (електроскальпель), вартістю понад 250 тис. грн.

Київський обласний онкологічний диспансер - це сучасний лікувальний заклад на 280 спеціалізованих ліжок, де стаціонарно щороку лікується понад 7 тисяч онкохворих. За рік тут виконується майже 3 тисячі операцій, 80% з яких - радикальні, 1700 пацієнтів щороку отримують променеве лікування.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також