Визит министра иностранных дел Украины в Молдову

26.06.2006, 11:51

26 июня в рамках официального визита в Республику Молдова состоялась встреча министра иностранных дел Украины Бориса Тарасюка с вице-премьер-министром, министром иностранных дел и европейской интеграции Молдовы Андреем Стратаном. (укр.)

У ході зустрічі було порушено широке коло питань двостороннього та регіонального співробітництва, співпраці України та Молдови у рамках ООН і ОБСЄ.

Окрему увагу сторони приділили питанню придністровського врегулювання. Україна й надалі докладатиме всіх зусиль для забезпечення позитивної динаміки реалізації українського плану придністровського врегулювання, - підкреслив Б.Тарасюк.

Глави зовнішньополітичних відомств України та Молдови позитивно оцінили діяльність Місії ЄС з надання допомоги на українсько-молдовському кордоні та відзначили, що завдяки узгодженим діям українських та молдовських прикордонників спільно з Місією ЄС ситуація на українсько-молдовському кордоні покращується.

У ході переговорів міністр закордонних справ України окреслив головні зовнішньополітичні пріоритети нашої держави, зокрема стан співробітництва з ЄС та НАТО.

Сторони також обговорили низку питань співробітництва України і Республіки Молдова у гуманітарній галузі та сфері національних меншин.

Під час зустрічі Б. Тарасюк та А. Стратан відзначили активізацію співробітництва в консульській сфері, свідченням чого стало відкриття 1 березня ц. р. Консульства України в РМ у м. Бєльці.

Наприкінці зустрічі глави зовнішньополітичних відомств підписали План консультацій між Міністерством закордонних справ України та Міністерством закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова на друге півріччя 2006 перше півріччя 2007 рр.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также