ГПУ "Полтавагазвыдобування" ввело в эксплуатацию новую скважину на Копиловском месторождении

22.07.2006, 12:46

Газопромышленное управление "Полтавагазвыдобування" ДК "Укргазвыдобування" ввело в эксплуатацию новую скважину (©33) на Копиловском месторождении недалеко от Полтавы. (укр.)

Добова потужність нової свердловин складає близько 50 тис. куб. м природного газу.

За результатами робіт на Копилівському родовищі у 2006 році було відкрито новий поклад в горизонті М-1 московського ярусу середнього карбону на глибинах 4100 м. Це суттєво збільшує перспективи родовища. На початку липня поточного року ГПУ "Полтавагазвидобування" вже ввело в експлуатацію дві свердловини на Копилівському родовищі загальною добовою потужністю майже 100 тис. куб м. природного газу. (Орієнтовна потреба Полтави у природному газі у літній період складає близько 800 тис. куб. м на добу).

Копилівське родовище входить до складу Машівського промислу з видобутку газу, нафти та газового конденсату. Родовище характеризується складними поверхневими умовами. Значна частина родовища знаходиться під містом Полтава та заплавами річок Ворскла і Коломак. Родовище було відкрите у 2003 році. При випробуванні горизонту в інтервалі 2610-2616 м було отримано промисловий приплив газу близько 100 тис. куб. м на добу. Копилівська установка комплексної промислової підготовки природного газу була введена в експлуатацію в травні 2006 року. Перспективні запаси газу родовища оцінюються у 7,3 млрд. куб. м. Вартість будівництва установки склала 12 млн. грн. Нині ГПУ "Полтавагазвидобування" експлуатує 33 установки з комплексної підготовки газу та нафти.
По материалам прес-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також

Читайте также