Парламент ратифицировал Соглашение между Украиной и Турцией о реадмиссии

25.07.2006, 10:38

Верховная Рада Украины ратифицировала Соглашение между Кабинетом Министров Украины и Правительством Турецкой Республики о реадмиссии лиц. (укр.)

Ця Угода застосовується для реадмісії громадян держав Договірних Сторін, а також іноземців та осіб без громадянства, включаючи їх транзитне перевезення територією держав Договірних Сторін, відповідно до норм, умов та процедур, що передбачені цією Угодою.

Відповідно до Угоди, "Кожна Договірна Сторона на запит іншої Договірної Сторони без особливих формальностей буде здійснювати реадмісію осіб, які не виконують або припинили виконувати діючі умови для в`їзду або перебування на території держави запитуючої Договірної Сторони, якщо доведено або є підстави вважати, що ці особи мають громадянство держави запитуваної Договірної Сторони.

Те ж саме стосується осіб, які припинили громадянство держави запитуваної Договірної Сторони і не набули громадянства держави запитуючої Договірної Сторони, за умови, якщо вони на момент в'їзду на територію держави запитуючої Договірної Сторони постійно проживали на території держави запитуваної Договірної Сторони".

Відповідний проект закону (реєстр. N0010) подано до Верховної Ради України і спрямований на виконання внутрішньодержавної процедури, пов'язаної з набуттям чинності підписаної 7 червня 2005 року у м. Анкара Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про реадмісію осіб.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также