Парламент принял Закон "О принятии изменений в Статус Гаагской конференции по международному частному праву"

26.07.2006, 16:33

Верховная Рада Украины приняла Закон "О принятии изменений в Статус Гаагской конференции по международному частному праву". (укр.)

Законом передбачається надання Україною згоди на внесення змін до Статуту Гаазької конференції з міжнародного права, які спрямовані на подальшу уніфікацію, у межах цієї Конференції, норм міжнародного приватного права. Зокрема, на забезпечення участі у роботі Конференції регіональних організацій економічної інтеграції та впорядкування діяльності її органів.

Невід'ємною частиною Закону є зміни до Статуту, які містяться у Заключному акті Двадцятої сесії Гаазької конференції з міжнародного приватного права від 30 червня 2005 року.

Зокрема, до Статуту включається стаття 2-А, що передбачає можливість вступу до Конференції будь-якої міжнародної організації, яка є регіональною організацією економічної інтеграції, заснованою виключно суверенними Державами, і якій її Держави-члени передали компетенцію з певного кола питань, що вирішуються Конференцією.

Змінами також пропонується викласти у новій редакції статті 8 і 12 з метою врегулювання особливостей сплати Організацією-членом внесків до бюджету Конференції та впорядкування внесення змін до Статуту.

Інші зміни до тексту Статуту спрямовані на уточнення організації роботи Гаазької конференції з міжнародного приватного права, у тому числі, визначення ролі Ради із загальних справ і політики, яка є робочим органом Конференції, а також зміни, які випливають з можливості членства у Конференції не лише держав, а й міжнародних організацій.

Відповідний проект закону (реєстр. N 0005) розглянув Комітет з питань правової політики.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также