Парламент ратифицировал украино-хорватское соглашение о взаимной охране секретной информации

26.07.2006, 15:01

Верховная Рада Украины ратифицировала Соглашение между Кабинетом Министров Украины и Правительством Республики Хорватия о взаимной охране секретной информации. (укр.)

Підписання та ратифікація Угоди обумовлені необхідністю створення правових засад для обміну, у разі потреби, секретною інформацією, а також з урахуванням перспектив розвитку політичного, економічного, військово- технічного та наукового співробітництва у рамках окремих угод та контрактів.

Угода забезпечує виключно рівноправний, партнерський характер взаємовідносин у процесі інформаційного обміну, не надає будь-яких переваг тій чи іншій стороні, зобов'язує сторони вживати необхідних заходів щодо охорони отриманої в ході співробітництва секретної інформації.

Визначений в Угоді порядок інформаційного обміну надає Службі безпеки України та відповідному хорватському компетентному органу можливість забезпечувати належний державний контроль за дотриманням суб'єктами співробітництва вимог національного законодавства держав сторін у процесі обміну секретними відомостями.

Таким чином, ратифікація Угоди, створюючи правові засади для здійснення обміну секретною інформацією та забезпечення її охорони, буде сприяти після набуття Угодою чинності підвищенню ефективності взаємовигідного співробітництва України з Хорватією.

Комітет з питань національної безпеки і оборони на своєму засіданні підтримав відповідний проект закону (реєстр. N0004).
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также