Украина приветствует принятие СБ ООН резолюции по Ливану

12.08.2006, 16:11

Украина приветствует принятие Советом Безопасности ООН Резолюции N1701, направленной на урегулирование острого кризиса в ближневосточном регионе. (укр.)

Одностайне ухвалення відповідного рішення членами РБ ООН свідчить про прагнення міжнародного співтовариства забезпечити припинення бойових дій на Близькому Сході, в результаті яких потерпає, насамперед, цивільне населення, створити необхідні умови для того, щоб довготривалі мир та стабільність повернулися до цього багатостраждального регіону.

Україна закликає усі причетні сторони до невідкладного і повного виконання вимог Резолюції 1701, а також підтверджує незмінність своєї позиції щодо необхідності реалізації інших рішень Ради Безпеки ООН, метою яких є встановлення справедливого і всеохоплюючого миру на Близькому Сході.

Україна як держава, що має значний досвід діяльності з підтримання миру, готова в рамках зусиль міжнародного співтовариства активно залучатися до миротворчих процесів на Близькому Сході, надавати сприяння у вирішенні питань щодо недопущення подальшого розгортання в регіоні гуманітарної катастрофи.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також