Парламент во время второй сессии рассмотрел 550 вопросов

16.01.2007, 12:07

Верховная Рада Украины подвела итоги законотворческой работы за период второй сессии пятого созыва (5 сентября 2006 года - 12 января 2007 года). (укр.)

Порядком денним другої сесії передбачалось підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України 281 питання. Ще 97 законопроектів включено до порядку денного додатково. За 42 дні пленарної роботи (відбулося 59 ранкових і вечірніх пленарних засідань) обговорено з прийняттям відповідних рішень понад 550 питань, включених до поточних розкладів засідань. Проведено також 4 парламентських слухання з актуальних питань соціально-економічного розвитку держави, ще 6 питань обговорено на днях уряду України.

На виконання головних завдань, які ставились перед сесією, до початку нового бюджетного року прийнято і введено в дію Державний бюджет України на 2007 рік, схвалено 21 закон з питань забезпечення вступу України до Світової організації торгівлі.

З числа законопроектів, визначених Президентом України невідкладними, розглянуто 35. З них 17 ухвалено як закони України.

Всього за час роботи сесії прийнято рішення стосовно 437 проектів законів, в тому числі прийнято чи підтверджено 131 закон, схвалено в першому читанні 39 законопроектів.

З початку скликання розглянуто понад 500 законопроектів, прийнято 162 закони.

Крім того, за результатами обговорення відповідних питань проголосовано понад 360 проектів постанов організаційного характеру, з питань законодавчої процедури, кадрових призначень та контрольних повноважень парламенту.

В розрізі суб'єктів права законодавчої ініціативи розглянуто 54 законопроекти з числа поданих Президентом України, 53 - Кабінетом Міністрів України, 330 - народними депутатами України. За тематичною спрямованістю переважали питання економічної політики (132 розглянутих законопроекти), галузевого розвитку (106) та правової проблематики (69).

З числа прийнятих законів на кінець сесії підписано і введено в дію 104, з них 24 - про ратифікацію міжнародних договорів і угод, 59 - про внесення змін і доповнень до актів чинного законодавства. В новій або оновленій редакції введено в дію 21 закон.

Найбільше законопроектів, розглянутих Верховною Радою України, підготовлено комітетами з питань фінансів і банківської діяльності - 89,

з питань економічної політики - 41, з питань аграрної політики та земельних відносин - 31.

З числа прийнятих постанов Верховної Ради України найбільше підготовлено у комітетах з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України - 69, з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування - 65, з питань правосуддя - 22.

На кінець сесії на опрацюванні в комітетах Верховної Ради України перебуває 605 законопроектів, переважну більшість з яких планується розглянути на наступній - третій сесії.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также