Парламент преодолел вето Президента Украины на Закон "О внесении изменений в Земельный кодекс Украины"

09.01.2007, 18:12

Верховная Рада Украины преодолела вето Президента Украины на Закон "О внесении изменений в Земельный кодекс Украины" (относительно запрета продажи земель сельскохозяйственного назначения до принятия соответствующих законодательных актов). (укр.)

Президент України пропонує відхилити закон (реєстр. N1037-1), яким встановлюється що купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення та земельних часток (паїв) запроваджується з 1 січня 2008 року за умови набрання чинності законами України про державний земельний кадастр та про ринок земель.

Пропозиції Президента України при обговоренні викликали низку зауважень у народних депутатів. Зокрема, зазначалося, що наявність сьогодні зловживань у сфері земельних відносин, на які звертає увагу Президент України, є у значній мірі наслідком недостатнього врегулювання ринкових засад обігу земель в України. Тому зняття мораторію з продажу земель сільськогосподарського призначення без врегулювання всього комплексу питань функціонування ринку земель є передчасним.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также