В 2008 году Укрзализныця планирует инвестировать в развитие железнодорожной отрасли 19,7 млрд. грн.

19.11.2007, 16:55

Проектом финансового плана Укрзализныци на 2008 год предусматриваются капитальные инвестиции в развитие железнодорожного транспорта в объеме 19,7 млрд. грн. Об этом в интервью журналистам сообщил заместитель генерального директора Укрзализныци Анатолий Чубинский. По его словам, при этом планируется привлечь собственные денежные средства в размере более 5,6 млрд. грн., бюджетные средства . 4,7 млрд. грн. и инвестиционные ресурсы в сумме более 9,2 млрд. грн. (укр.)

Анатолій Чубинський також повідомив, що пріоритетним напрямком інвестиційної діяльності, як і у 2006 році, залишається оновлення залізничного рухомого складу, на яке спрямовується близько 12,7 млрд. грн., або понад 64% від загальної суми капітальних інвестицій.

Фінансування модернізації основних засобів планується за рахунок власних та залучених коштів в обсязі близько 3,4 млрд. грн., у тому числі на модернізацію колії планується витратити понад 1,2 млрд. гривень.

Також у 2008 році велика увага буде приділятися розвитку електрифікації та електропостачання, на що планується спрямувати близько 630 млн. гривень. На розвиток системи електричної централізації, автоматичного блокування, мереж зв.язку, телекомунікацій та інформаційних систем передбачається 740 млн. гривень. Будівництво та реконструкція мостів, шляхопроводів, переїзних постів, колійного розвитку станцій та інше будуть коштувати залізницям 1,8 млрд. гривень. Також передбачені витрати на будівництво, реконструкцію та оснащення вокзалів, станцій, депо та цехів.
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також