Налоговики продолжают попытки заблокировать работу НАК "Нафтогаз Украины"

23.11.2007, 16:22

После первой неудачной и необоснованной попытки налоговых органов 22 ноября парализовать работу Нафтогаза и, фактически, всей газовой области государства, сегодня представители налоговых органов продолжили попытки заблокировать деятельность компании путем незаконного административного ареста активов Нафтогаза. (укр.)

НАК "Нафтогаз України" вважає дії податківців такими, які суперечать законодавству України та здоровому глузду. По-перше, процедура адміністративного арешту може застосовуватися виключно за рішенням судової влади. Натомість, податківці не ініціювали розгляд такої справи у суді, а намагаються арештувати активи компанії виключно на підставі власних рішень, які не мають юридичної сили. По-друге, застосування адміністративного податкового тиску до "Нафтогазу України", який є основним донором бюджету і перерахує у 2007 році близько 20 млрд. грн. податків та зборів, не принесе результату, оскільки компанія може не витримати ще більшого податкового навантаження, яке вже сьогодні сягає майже третину від річного обороту.

Блокування податківцями роботи "Нафтогазу України" може призвести до вкрай негативних наслідків у масштабі країни, таких як невиплата зарплат 170-тисячному колективу, скорочення видобутку енергоносіїв, зниження безпеки роботи газотранспортної системи, неможливість своєчасно оплачувати імпортований природний газ та обслуговувати свої кредитні зобов.язання. Це призведе до завдання значних збитків не тільки компанії, але й нафтогазовому комплексу та усій економіці Держави.

НАК "Нафтогаз України" закликає податкові органи повернутися у правове поле, та вирішувати усі питання, пов.язані із діяльністю компанії виключно до вимог українського законодавства, шляхом цивілізованого діалогу. "Нафтогаз України" звертається до Президента України, Кабінету Міністрів та правоохоронних органів дати належну оцінку діям податківців щодо блокування роботи компанії, а також відповідності цих дій національним інтересам України.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також